De nieuwe campagne ‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’ van de KNMT (de beroepsorganisatie van tandartsen) roept ouders op om actief betrokken te zijn bij de mondgezondheid van hun kinderen. Ouders worden aangemoedigd om hun kinderen te helpen bij het poetsen van de tanden en regelmatig een tandartsbezoek in te plannen. Het goede nieuws is dat tandartsbezoeken voor kinderen tot 18 jaar volledig worden vergoed door de basisverzekering, dus het kost ouders niets extra.

Een gezond gebit is van groot belang voor de algehele gezondheid en het zelfvertrouwen van kinderen. Tandproblemen kunnen pijn veroorzaken, eet- en spraakproblemen veroorzaken en zelfs de ontwikkeling van het gezicht beïnvloeden. Door regelmatig de tandarts te bezoeken en een goede mondverzorging kunnen problemen op tijd worden opgespoord en behandeld, waardoor ernstigere problemen in de toekomst kunnen voorkomen worden.

Samen houden wij de mond gezond

Om ouders te ondersteunen bij het verzorgen van het gebit van hun kinderen, bieden wij verschillende hulpmiddelen en ondersteuning. Daarnaast is het belangrijk dat ouders het goede voorbeeld geven door zelf regelmatig hun tanden te poetsen en het poetsen samen met hun kinderen leuk en interactief te maken.

Door samen te werken met tandartsen en actief deel te nemen aan de preventieve mondzorg van hun kinderen, kunnen ouders een gezond en sterk gebit bevorderen. De campagne ‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’ moedigt ouders aan om betrokken te zijn bij de mondgezondheid van hun kinderen.

Veel ouders zijn zich er niet van bewust dat tandartsbezoeken voor kinderen tot 18 jaar volledig worden vergoed door de basisverzekering. Dit betekent dat het je als ouder niets extra kost om je kind naar de tandarts te brengen. Wij adviseren ouders minimaal 2x per jaar met hun kind de tandarts te bezoeken. Om kindjes te laten wennen aan de tandarts, kunnen ouders hier niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Laten we samenwerken om de mondgezondheid van onze kinderen te verbeteren en hun stralende glimlach te behouden.

Meer informatie? Lees ons uitgebreide artikel op de website van onze kinderafdeling Tandheelkunde voor Kinderen Dolfijn.

Vragen?

Neem bij vragen naar aanleiding van dit artikel gerust contact met ons op.